بیماری‌ها و درمان

در اینجا به بررسی بیماری ها و روش های نوین درمانی هر یک می پردازیم

بیماری‌ها و درمان

در اینجا به بررسی بیماری ها و روش های نوین درمانی هر یک می پردازیم

شناخت عارضه های مختلف و روش های نوین درمان

۵ مطلب در اسفند ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نشان داده شده است که مکمل خوراکی لنتینان از شیتاکه به طور قابل توجهی میزان عود زگیل تناسلی (condyloma acuminata) را کاهش می دهد. به طور کلی می توان گفت که مصرف 3 گرم از این قارچ به صورت روزانه می تواند ویروس اچ پی وی HPV را در بدن از بین ببرد.ممکن است این سوال را از خود بپرسید که آیا قارچ شیتاکه به طور کامل ویروس اچ پی وی را از بین برده و زگیل تناسلی را درمان می کند؟ در جواب باید گفت که طبق آزمایشات انجام شده نزدیک به دو سوم بیماران، عفونت‌های HPV خود را تا پایان دوره از بین برده بودند.طی چندین سال اخیر درمان زگیل تناسلی با لیزر قطعی ترین روش برای برداشتن زگیل ها بدون هیچ گونه عوارض یا لک پوستی بوده است. روش های خوراکی مانند قارچ شیتاکه صرفا از داخل به مقابله با ویروس زگیل تناسلی می پردازند.

طریقه مصرف و روش استفاده

قارچ شیتاکه دو کاربرد اصلی دارد: به عنوان غذا و به عنوان مکمل. خوردن این ماده غذایی به مقدار سه تا هشت عدد در روز ایمن بوده و بیشتر از آن ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد.

شیتاکه به عنوان غذای کامل

شما می توانید با شیتاکه تازه و خشک آشپزی کنید، اگرچه نوع خشک شده کمی محبوب تر از نوع تازه آن است.

شیتاکه خشک شده طعم گوشتی دارد که حتی شدیدتر از طعم تازه است. اغلب مردم آن را دارای طعم شیرین، ترش، تلخ و شور در نظر می گیرند.

قارچ شیتاکه خشک و تازه در سیب زمینی سرخ کرده، سوپ، خورش و سایر غذاها استفاده می شود.

شیتاکه به عنوان مکمل

قارچ شیتاکه از دیرباز در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می گرفته است. آنها همچنین بخشی از سنت های پزشکی ژاپن، کره و روسیه شرقی هستند.

در طب چینی تصور می شود که شیتاکه باعث افزایش سلامت و طول عمر و همچنین بهبود گردش خون می شود.

مطالعات نشان می دهد که برخی از ترکیبات زیست فعال موجود در شیتاکه ممکن است از سرطان و التهاب محافظت کند.

با این حال، بسیاری از مطالعات بر روی حیوانات یا لوله های آزمایش به جای افراد انجام شده است. مطالعات روی حیوانات اغلب از دوزهایی استفاده می‌کنند که بسیار بیشتر از دوز هایی هستند که مردم معمولاً از غذا یا مکمل‌ها دریافت می‌کنند.

علاوه بر این، بسیاری از مکمل های مبتنی بر قارچ موجود در بازار از نظر قدرت آزمایش نشده اند.

اگرچه مزایای پیشنهادی امیدوارکننده است، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

برای خواندن مطلب به کلینیک زارعی مراجعه کنید.

  • matin pishrow
  • ۰
  • ۰

والدین معمولاً ابتدا علائم بواسیر را در نوزادان مشاهده می کنند. سپس متخصص اطفال و گوارش معمولاً می تواند هموروئید خارجی را با معاینه فیزیکی تشخیص دهد.

در صورت مشکوک شدن به هموروئید داخلی، پزشک ممکن است نیاز به انجام معاینه دیجیتال رکتوم (DRE) داشته باشد. پزشک ممکن است یک انگشت دستکش و روغن کاری شده را کمی وارد مقعد او می کند تا هموروئید یا سایر ناهنجاری ها را بررسی کند.

My.clevelandclinic.org گزارش می دهد:
Your child might need a colonoscopy if they have rectal bleeding with no clear cause, such as hemorrhoids. During a colonoscopy, your child receives general anesthesia.
اگر کودک خونریزی مقعدی بدون علت مشخصی مانند هموروئید را تجربه کند، ممکن است نیاز به کولونوسکوپی داشته باشد. در طول کولونوسکوپی، کودک شما داروی بیهوشی دریافت خواهد کرد. ارائه دهنده آنها یک آندوسکوپ (لوله نازک و منعطف با یک دوربین فیلمبرداری در یک طرف) را در رکتوم آنها قرار می دهد. آنها رکتوم، روده بزرگ و روده کوچک خود را بررسی می کنند.

 

از آنجایی که هموروئید در نوزادان غیرمعمول است، پزشک کودک سعی می کند تعیین کند که آیا مسائل دیگری می تواند باعث علائم آنها شود یا خیر. بیماری های زیر اغلب با هموروئید در نوزادان اشتباه گرفته می شوند:

  • شقاق مقعد: ترک یا پارگی در پوست مقعد می‌تواند منجر به خون یا درد در حین حرکات روده شود. شقاق زمانی ایجاد شده که نوزادان شروع به دفع مدفوع بزرگتر و سفت تر می کنند که باعث کش آمدن مقعد خواهد شد.
  • زگیل مقعد: زگیل تناسلی معمولاً نتیجه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. نوزادان می توانند از طریق تماس با فردی که به این ویروس مبتلا است، به زگیل مبتلا شوند.
  • پولیپ رکتوم: رشد غیرطبیعی سلول ها در رکتوم معمولاً بی ضرر هستند. پولیپ ها می توانند صاف یا برجسته باشند. بسیار نادر است که پولیپ رکتوم در کودکان سرطانی باشد.
  • تگ های پوستی (آکروکوردون): تگ های پوستی رشدهای کوچک و غیرسرطانی پوست هستند. آنها شبیه فلپ ها یا برآمدگی های کوچک می باشند.

درمان هموروئید یا بواسیر در کودکان

هموروئید در نوزادان معمولاً خود به خود از بین می رود. اگر بواسیر به دلیل یبوست باشد، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • آموزش رفتار مناسب برای دستشویی: زمانی را که کودک نوپا پس از اجابت مزاج در توالت می گذراند، محدود کنید. این تنظیم می تواند فشار یا فشار ناخواسته روی مقعد را کاهش دهد.
  • تغییرات رژیم غذایی: غذاهای غنی از فیبر بیشتری را در رژیم غذایی کودک خود بگنجانید. پوره های میوه و سبزیجات، آب میوه های کاملا طبیعی و غذاهای کودک با گندم یا جو می توانند به رفع یبوست و نرم شدن مدفوع کمک کنند.
  • تنقیه یا ملین‌ها: ممکن است پزشک شما ملین‌ها (دارو برای رفع یبوست) یا تنقیه (تزریق مایع به رکتوم برای شل شدن مدفوع) را توصیه کند. این روشهای درمان برای کودکان نوپا بیشتر از نوزادان رایج است. هرگز بدون تایید پزشک به کودک تنقیه یا ملین ندهید.
  • پمادهای پوستی: پمادهای پوستی بدون نسخه می توانند هموروئید را کوچک کرده و علائم را کاهش دهند. قبل از استفاده از این پمادها با ارائه دهنده کودک خود صحبت کنید.

در موارد نادر، پزشک کودک شما ممکن است برداشتن هموروئید شدید را با جراحی توصیه کند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی این روش را هموروئیدکتومی می نامند.

  • matin pishrow
  • ۰
  • ۰

شقاق در کودکان و نوزادان یا فیشر مقعد یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که ممکن است کودک شما را در هر سنی حتی نوزادی درگیر نماید. شقاق بیماری مزمن و دردناکی است که باید هرچه سریعتر در کودکان درمان شود، زیرا در غیر این صورت گسترش یافته و یا عفونی می شود.

شقاق به ایجاد ترک عمیق در دیواره مقعد اطلاق می شود، که طبیعتاً درد بسیاری را برای بیمار به همراه دارد، به گونه که فرآیند معاینه را تحت تاثیر خویش قرار می دهد. این زخم در ناحیه ای حساس از بدن قرار دارد، که امکان عفونی شدن آن بسیار زیاد است.

پس از اطلاع از وجود بیماری هرچه سریعتر باید برای درمان شقاق مقعدی در کودکان درمان اقدام نمود زیرا این بیماری برای کودکان بسیار آزاردهنده است.

حتما بخوانید: درمان شقاق با لیزر

 علل شقاق یا فیشر مقعدی در کودکان
از مهمترین  عللی که به شقاق در کودکان ایجاد می شود، می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

یبوست و اسهال مداوم و مزمن
عدم رعایت بهداشت
استفاده از دستمال های خشک و خشن رفتار کردن با مقعد
عدم تحرک
مصرف غذاهای ناسالم و فاقد فیبر کافی
لازم است بدانید که برخی از کودکان به دلیل داشتن به برخی موارد غذایی یا پروتئین ناشی از حیوانات مانند پروتئین گاوی ممکن است دچار حساسیت شده و مقعد آنها زخم شود.

راه حل مشکل: دکتر شقاق خوب برای درمان

 تشخیص شقاق یا فیشر مقعدی در کودکان
برای درمان شقاق مقعدی در کودکان نیاز به معاینه توسط پزشک است که معمولاً از روش معاینه چشمی و انگشتی استفاده می شود، زیرا ترک با چشم قابل مشاهده است. اما از آنجایی که بیمار درد بسیار زیادی را متحمل می شود، معمولاً اجازه این عمل را به پزشک نمی دهد، در نتیجه پزشک با استفاده از بی هوشی یا بی حسی مقعد را مورد معاینه قرار می دهد.

  • matin pishrow
  • ۰
  • ۰

بواسیر چیست؟

در انتهای مقعد و راست روده عروقی وجود دارند که بسیار نازک و حساس بوده و هرگونه فشار و کشیدگی به آنها آسیب وارد می کند. اگر برایتان سوال پیش می آید که این فشار چگونه به رگ های درون راست روده وارد می شود، باید بدانید یبوست یکی از دلایل فشار بر این عروق است. مدفوع خشک و سفتی که می خواهد از روده عبور کند، فشار زیادی بر دیواره روده و رگ ها وارد می کند. در نتیجه رگ ها متورم شده و توده های خونی و دردناک را به وجود می آورند. این توده هاکه بواسیر نامیده می شوند، دارای دو نوع مختلف داخلی و خارجی بوده که هرکدام علائم و نشانه هایی دارند.

بواسیر داخلی: بواسیر داخلی، یکی از دو نوع این بیماری است. در نوع داخلی این بیماری بسیار آسان تر بوده و بیمار از علائم ظاهری کمتری نسبت به نوع دیگر آن برخوردار است. برای مثال فرد احساس سوزش و خارش کمتر و یا اصلا درد ندارد اما هنگام اجابت مزاج بر روی مدفوع یا دستمال کاغذی خون میبیند.

البته درست است که دردهای این نوع از بیماری کمتر هستند؛ اما بواسیر داخلی علائمی دارد که نشان دهنده وجود این بیماری است. خروج ترشحات از مقعد و احساس عدم تخلیه از نشانه های هموروئید داخلی هستند.

بواسیر خارجی: نوع خارجی که از علائم بیشتری برخوردار است، موجب احساس درد، سوزش، خارش و خونریزی بیشتر در فرد می شود و با هموروئید داخلی متفاوت است. بواسیر خارجی ممکن است فعالیت های روزانه فرد از جمله نشستن یا اجابت مزاج را مختل ساخته و سوزش غیر قابل تحملی برای او فراهم کند.

عروق خونی متورم و ملتهب شده که نشان می دهند بواسیر چیست، در نوع خارجی آن کاملا نمایان می شوند. به طوری که شما می توانید آن را در اطراف دهانه مقعد خود لمس کرده یا ببینید. علت وجود درد و علائم بیشتر در بواسیر خارجی، وجود پوست حساس ناحیه دهانه مقعد است که با ورم و فشاری که مدفوع به آن وارد می کند، دوچندان می شود.

علائم هموروئید چیست؟

بواسیر نیز مانند سایر بیماری ها دارای علائمی است که افراد هنگام ابتلا، آن هارا تجربه خواهند نمود. این علائم گاهی بسیار دردناک بوده و فعایت روزانه فرد را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

علائم هموروئید یا بواسیر به طور کلی به شرح زیر است:

  • درد
  • سوزش
  • خارش شدید
  • خونریزی
  • احساس عدم تخلیه پس از اجابت مزاج
  • خروج ترشح از مقعد
  • اختلال و بی قراری در هنگام نشستن

علت به وجود آمدن بواسیر چیست؟

بروز هموروئید مانند دیگر بیماری ها به عوامل و دلایل زیادی بستگی دارد. اما موارد زیر موارد شایع تری هستند که در به وجود آمدن هموروئید نقش دارند.

یبوست: بزرگترین و اصلی ترین عامل بواسیر داخلی و خارجی است. سفت، خشک و بزرگ شدن مدفوع، هنگام اجابت مزاج موجب متورم سازی عروق خونی شده و به دیواره روده ها فشار زیادی وارد می کند. در نتیجه این فشار و متورم شدن عروق بیماری هموروئید به وجود می آید.

چاقی: افراد چاق، به دلیل وزن بالایی که دارند معمولا بیشتر از افراد لاغر در معرض هموروئید هستند.

زور زدن: زور زدن از دیگر عواملی است که به مسئله بروز هموروئید مربوط است. هنگامی که مدفوع سفت و خشک است، فرد برای دفع آن زور میزند که این کار موجب وارد کردن آسیب به روده ها و مقعد شده و علاوه بر به وجود آوردن هموروئید، سبب به وجود آمدن شقاق نیز می شود.

نشستن های طولانی مدت: فشار آمدن به عروق خونی در ناحیه مقعد و راست روده از دیگر دلایل به وجود آمدن این بیماری است. افرادی که شغل آنها به صورت نشسته است بیشتر در معرض خطر ابتلا به هموروئید هستند.

بارداری: در خانمهای باردار، حجم زیادی از شکم را جنین اشغال می کند که این امر فشار بر نواحی تحتانی را دوچندان کرده و خطر مبتلا شدن به این بیماری را افزایش می دهد. از این رو بواسیر دوران بارداری به وجود می آید که داروها و شیوه های درمانی خاصی دارد.

عدم تحرک و ورزش: امروزه افراد به دلیل داشتن زندگی های پرمشغله وقت برای انجام ورزش های مداوم و منظم نیستند.

اما باید بدانید روزی 20 دقیقه تحرک و ورزش حتی در قالب پیاده روی می تواند شما را از خطر مبتلا شدن به بواسیر نجات دهد.

داشتن رابطه جنسی مقعدی: رابطه جنسی مقعدی علاوه بر به وجود آورنده بواسیر می تواند آسیب های مخرب دیگری مانند گشاد شدن دهانه مقعد، خطر ابتلا به بیماری ها و عفونت را به همراه بیاورد.

داشتن اسهال مزمن: اسهال مزمن بیماری است که فرد دائما با مشکل شل بودن مدفوع روبرو بوده و هنگام اجابت مزاج فشار زیادی را متحمل می شود.

یشگیری از بواسیر یا هموروئید

برای پیشگیری از این بیماری نشیمنگاهی بسیار دردناک که میتواند فعالیت های شما را مختل کند، می توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید. البته باید بدانید به کار گیری شیوه سالم سبک زندگی بر همه جوانب زندگی افراد موثر بوده و در سلامتی آنها موثر است.

  • مصرف فراوان مایعات برای دفع یبوست
  • مصرف سبزیجات تازه بخصوص فیبردار
  • رژیم غذایی متعادل و مفید
  • ورزش یا تحرک منظم
  • پرهیز از نشستن های طولانی مدت
  • ترک دخانیات

بهترین راه درمان بواسیر چیست؟

با پیشرفت علم و دانش، درمان هموروئید که یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی است و بیشتر افراد به آن دچار هستند بسیار آسان شده است. عمل جراحی و لیزر دو روش درمانی بسیار مفید و کارآمد هستند که در درمان انواع بواسیر داخلی و خارجی بسیار موثر می باشند.

برخی افراد به دلایل مختلفی چون عدم آشنایی با کلینیک تخصصی، نا آگاهی از شیوه درمان، خجالت، ترس و عدم آگاهی از هزینه های لیزر و جراحی از انجام این شیوه های درمان خود داری می کنند. اگر دچار سطح 3 و 4 این بیماری هستید و درمان شما با چالش روبرو شده، بهترین راه درمان بواسیر استفاده از عمل جراحی یا لیزر بواسیر است که لیزر می تواند در درمان شما با کمترین میزان درد و دوره نقاهت بسیار موثر باشد. استفاده از لیزر برای درمان هموروئید یک روش بسیار ساده و مطمئن بوده و از کمترین آسیب و دوره نقاهتی برخوردار است.

  • matin pishrow
  • ۰
  • ۰

شقاق مقعدی چیست؟

شقاق یا فیشر مقعدی یکی از بیماری های دردناک و شایع ناحیه نشیمنگاهی است که می تواند همه افراد جامعه، در هر سن و سالی را به خود مبتلا کند.
این بیماری در ساده ترین حالت، به ایجاد ترک، چاک خوردگی یا زخم شدن ناحیه مقعد یا اطراف دریچه آن گفته می شود. این بیماری بسیار دردناک بوده و سوزش یا گاهی خارش و خونریزی فراوانی به همراه دارد.

شقاق در مراحل اولیه ممکن است علائم حاد و شدیدی از خود نشان ندهد، اما بی توجهی و عدم مراجعه به دکتر شقاق می تواند موجب پیشرفت آن و بروز نوع مزمن یا حاد بیماری در فرد شود.
گاهی هم افراد قصد مراجعه به پزشک را دارند اما برای آنها سوال هایی از قبیل برای درمان این بیمار به چه دکتری باید مراجعه کرد پیش می آید. ما در این مطلب به شما خواهیم گفت هنگام بروز چنین بیماری به کدام دکتر شقاق مراجعه نمایید.

https://clinicjarahi.ir/fissure-doctor/

چه زمانی به دکتر متخصص شقاق مراجعه کنیم؟

بیمارانی که به این بیماری مبتلا می شوند، خونریزی سوزش یا خارش ناشی از شقاق را جدی نمی گیرند! اما بدانید پیشگیری و درمان کوچکترین علائم است که از بروز بیماری های حاد جلوگیری می کند. بنابراین هنگامی که علائمی چون: خونریزی از مقعد، سوزش، خارش و گاهی برآمدگی بسیار خفیف احساس کردید به دکتر متخصص شقاق مراجعه کنید تا بتوانید آن را کنترل کنید.

برای شقاق مقعدی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

جراح عمومی و متخصص آنورکتال با توجه به نوع تخصص و تجربه می توانند از بهترین گزینه ها برای انتخاب پزشک باشند.
اما نکته این مساله در این مرحله است، پزشکی که برای درمان بیماری خود به آن مراجعه می کنید، علاوه بر تخصص باید از تجربه و مهارت بالایی برخوردار باشد.
برای مثال پزشک معالج باید با معاینه بیمار، شدت بیماری و نحوه درمان مناسب آن را تشخیص دهد. اگر بیماری در مراحل ابتدایی خود باشد، درمان با استفاده از دارو یکی از بهترین روشهای درمانی است.
هنگامی که بیماری حاد شود و نتوان آن را با دارو درمان کرد، بکارگیری شیوه های درمانی نوین و پیشرفته چون عمل جراحی لیزر، توسط جراح عمومی می تواند یکی از قطعی ترین درمان های شقاق حاد باشد.

 

نحوه معاینه شقاق مقعدی چگونه است؟

پس از مراجعه به پزشک مربوطه و پاسخ به پرسش های وی، شما نیمی از معاینه را گذرانده اید. چرا که لمس ناحیه زخم، ممکن است وضعیت آن را بدتر کند.
بنابراین دکتر متخصص شقاق تا حد امکان از معاینه انگشتی و داخلی خودداری کرده و آن را مشاهده می کند. چنانچه بیماری پیشرفته باشد و به داخل مقعد نیز راه یافته باشد معاینه به صورت دستی و لمس ناحیه آسیب دیده انجام می شود.

سوال هایی که دکتر برای شقاق مقعدی از شما خواهد پرسید

  • علائم شما از چه زمانی شروع شد؟
  • نشانه های بیماری چقدر شدید است؟
  • چه زمانی علائم بیماری بیشتر می شود؟
  • انجام چه کاری موجب تشدید شدن علائم بیماری می شود؟
  • آیا دچاری بیماری های دیگری چون بواسیر و کرون هستید؟

سوال هایی که باید از دکتر متخصص شقاق خود بپرسید

  • بیماری چقدر حاد است؟
  • آیا شقاق خود به خود خوب می شود؟
  • رژیم غذایی بر شقاق تاثیر گذار است؟
  • بیماری های دیگر موجب تشدید شقاق می شود؟
  • بیماری با دارو درمان می شود یا به عمل جراحی نیاز دارم؟
  • طول درمان چقدر است؟

کلینیک نشیمنگاه مرکز تخصصی درمان شقاق در تهران

اگر دچار بیماری شقاق مقعدی شده اید و ساکن تهران هستید، ما به شما کلینیک نشیمنگاه را معرفی می کنیم. کلینیک نشیمنگاه با داشتن پزشکان مجرب و کوشا در زمینه درمان بیماری های نشیمنگاهی، یکی از معتبر ترین و مجهز ترین کلینیک های درمانی به حساب می آید.
بنابراین اگر به دنبال بهترین دکتر متخصص شقاق در تهران هستید می توانید با مراجعه به صفحه تماس با ما و برقراری ارتباط با کلینیک نشیمنگاه از بهترین نحوه درمان و معاینه برخوردار شوید.

  • matin pishrow