عمل جراحی بواسیر یا هموروئید به برداشتن رگ های ملتهب و آسیب دیده در ناحیه مقعد می گویند. دکتران به این رگ های متورم آسیب دیده بواسیر یا هموروئید می گویند.
از گذشته تا کنون روشهای مختلفی برای درمان بواسیر وجود داشته که انجام برخی از آنها بسیار راحت بوده مانند “درمان بواسیر با لیزر” و انجام برخی دیگر برای بیمار همراه با درد است مانند “هموروئیدکتومی” یا درمان بواسیر با رابربند. هدف از انجام عمل جراحی، قطع کردن جریان خونرسانی به توده یا حذف هموروئید به طور کلی است.
بستن نوار لاستیکی یا همان رابربند یک نمونه رایج از روشهای عمل بواسیر است. این روش شامل استفاده از یک نوار برای محدود کردن خونرسانی به هموروئید و در نهایت افتادن آن است. ولی از آنجا که ریشه آن از بین نمی رود، احتمال عود بعد از جراحی وجود دارد.
زمان بهبودی برای روشهای مختلف جراحی هموروئید متفاوت است، اما برای بسیاری از افراد، ممکن است به اندازه ۱ هفته کوتاه بوده یا ماه ها طول بکشد.
در این مقاله از کلینیک مهنا هدف از روشهای مختلف جراحی هموروئید، روش انجام و زمان بهبودی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
💡 بیشتر بخوانید: بواسیر یا هموروئید چیست؟
هدف از عمل جراحی بواسیر چیست؟
همان گونه که در ابتدا اشاره شد، بواسیر یا هموروئید سیاهرگ هایی در داخل یا اطراف مقعد و پایین رکتوم هستند که ملتهب شده اند.
این توده های کوچک بسیار رایج هستند و حدود ۱ نفر از هر ۲۰ نفر را درگیر می کنند.
دو نوع بواسیر بسته به محل آنها وجود دارد. هموروئید خارجی در زیر پوست مقعد تشکیل می شود، در حالی که هموروئید داخلی در پوشش مقعد و پایین رکتوم تشکیل می شود.
در بسیاری از موارد، هموروئید بدون علامت رخ می دهد و ممکن است افراد متوجه آن نشوند. در موارد دیگر، علائم می تواند ناراحت کننده بوده و همچنین ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.
علائم هموروئید خارجی موارد زیر را شامل می شود:
- خارش اطراف مقعد
- درد مقعدی همراه با تیر کشیدن، به ویژه هنگام نشستن
- ایجاد توده های حساس در اطراف مقعد
- منبع
- ۰۲/۰۹/۲۲